Soms is het origineel niet goed genoeg!

Elke foto wordt geanalyseerd voor het beste resultaat

 Onze GRATIS foto correctie service zorgt voor een nog mooier resultaat van uw foto!

Onderwerpherkenning

Om foto’s automatisch te kunnen bewerken moet de inhoud ervan automatisch herkend worden. De automatische beeldbewerking gebruikt een omvangrijke database om b.v. gezichten, huidtinten, natuuropnames en andere typerende situaties betrouwbaar te herkennen. Afhankelijk van de inhoud worden de beelden automatisch geheel verschillend bewerkt. Verbeteringen kunnen over het gehele beeld of op delen ervan uitgevoerd worden – een ervaren beeldbewerker werkt op dezelfde manier. De correctie via de automatische beeldbewerking biedt echter aanzienlijk meer mogelijkheden dan de automatismen in gebruikelijke handmatige beeldbewerkingsystemen.

Licht en schaduw

Een absolute winst is het omgaan met schaduw- en lichtdetails, vooral bij het drukken van kranten het zorgenkind. Het drukprocedé brengt met zich mee dat maar een beperkt scala aan toonwaarden beschikbaar is: lichte partijen verliezen details, schaduwen lopen dicht en de middentonen beperken zich vaak tot kunstmatig ogende, vlakke nuances. Dat resulteert met name in het ruďneren van details in gezichten. Daarom is de vrijwel belangrijkste correctie bij het drukken van kranten een uitstekende correctie van licht- en schaduwdetailleringen. Deze worden drukgereed gemaakt zonder de middentonen te vervlakken.

Geheugenkleuren

Kleuren worden zo gestuurd dat deze aan ons kleurgeheugen voldoen, een manipulatie maar nuttig en praktisch. Naast de huidstinten betreft dit vooral zweemvrije afbeeldingen van planten en de lucht. De instellingen zijn goed te doseren van een zachte kleurweergave tot aan de sfeer van een bonte ansichtkaart.

Selektieve verscherping

Als u eerder met een beeldbewerkingsysteem hebt gewerkt dan kent u de zegen van scherpte die tevens een vloek kan zijn: om randen goed te verscherpen opdat een foto goed overkomt moeten er vaak waardes ingesteld worden die nadelig werken voor gladde oppervlakken. Een goede automatische beeldbewerking kan selectief verscherpen. Details die verscherpt moeten worden, hebben andere verscherpingen nodig dan vlakken. Tegelijkertijd worden de aanwezige beeldruis en de artefacten die optreden bij JPEG-compressie doelmatig verwijderd.

Huidstinten en verscherping

Bijzonder effectief is het lokale verscherpen in huidstinten. In plaats van de huid grover en daardoor onaantrekkelijker weer te geven wordt hier onderwerpherkenning op toegepast. Deze verzwakt de ongelijkmatigheden in plaats van ze te accentueren.

Ruisonderdrukking en verwijdering van artefacten

Elke digitale camera’s produceert in bepaalde mate ruis. Bij slechtere camera’s, hoge ISO-instellingen en veel verscherping kan die ruis een beeld bijna onbruikbaar maken. Wel kan de bruikbaarheid door toepassing van het juiste procedé sterk verbeterd worden.

Rode-ogen-correctie

Misschien kent u de resultaten van rode-ogen-correctie die zonder gezichtsherkenning functioneert. Bij eenvoudige en oudere systemen worden rode ogen zelden betrouwbaar herkend terwijl vaak andere beelddetails verminkt worden.


Om deze fouten te minimaliseren wordt de gezichtsherkenning ingezet om de herkenning van rode ogen te beperken tot die delen van het gezicht die als ogen herkenbaar zijn.

 Wilt u graag meer weten over de dia scannen service? Klik hier voor het informatie formulier...