Veelgestelde vragen

 Stel ons uw vraag als het antwoord hier niet tussen staat. Stel uw vraag...

Stuurt u mijn dia's naar India of het buitenland?
NEE! Uw kostbare dia's worden op ons kantoor te Amersfoort gedigitaliseerd en worden niet uitbesteed aan een firma in India of het buitenland.

Welke dia formaten digitaliseert u?
Ingeraamde kleinbeeld dia's. Kijk voor overige formaten bij Scan & Co. scanservice.

Welke kwaliteit?
De kwaliteit is zelfs meer dan voldoende voor scherpe foto afdrukken op A4 formaat.

Waar kan ik mijn dia's langsbrengen?
U kunt dia's langs brengen op ons kantooradres te Amersfoort.

Waar worden de dia's gedigitaliseerd?
Gewoon veilig op onze locatie in Amersfoort en niet ergens ver weg in een ander land. Je moet er toch niet aan denken dat uw onvervangbare collectie zoek raakt in India of een ander land.

Waarom Dia-Scannen.nl?
Wij werken al jaren voor particulieren en bedrijven. Met Dia-Scannen leveren wij een professionele service tegen de laagst mogelijke prijs. We hebben het scannen volledig geautomatiseerd en de werkprocessen zoveel mogelijk geoptimaliseerd om de kosten extreem laag te houden. Het resultaat? Een kwaliteitsproduct tegen de laagste prijs!

Verouderde en verkleurde dia's
Dia's verouderen door de tijd heen. Sommige kleurpigmenten vervagen sneller waardoor er een kleurzweem zichtbaar wordt. Dit verouderingsproces is per merk en soort dia verschillend en belangrijk is ook de wijze van opslag. Door gebruik te maken van geavanceerde intelligente beeldcorrectie software kunnen wij automatisch uw dia's verbeteren op kleur, contrast en helderheid.

Vlekken
Soms zijn de vlekken op een dia oppervlakkig waardoor ze kunnen worden schoongemaakt middels een schoonmaakmiddel zoals bijvoorbeeld PEC-12. Helaas komt het ook vaak voor dat de vlekken door schimmel aantasting in de dia zijn doorgedrongen. Dan rest alleen nog een digitale restauratie van de dia. [Link naar dia reinigen]

Stof en krasjes
Stof en krasjes worden in het resultaat tot een minimum beperkt. Soms zijn deze zo groot dat een automatisch herstel procédé toch niet voldoende is. U kunt dan eventueel deze dia's handmatig laten herstellen.

 Proefscans
U kunt geheel kosteloos 5 dia's gratis laten digitaliseren. 

Hoelang duurt het?
Indien u kiest voor de standaard verwerkingstijd moet u rekenen op ongeveer 10 werkdagen (2 weken) tot het moment dat wij uw opdracht gaan verwerken. Bij een spoedopdracht beginnen wij binnen 3 werkdagen met uw opdracht.

Het vernietigen van dia's
Wij zijn nooit een voorstander geweest van het vernietigen van dia's na het digitaliseren.  Liever sturen wij u ze terug. Mocht u toch graag wensen dat wij ze vernietigen doen we dit alleen als u ons daarvoor machtigt per mail of schriftelijk. Wij houden ons wel het recht voor de dia's te vernietigen als deze 1 jaar na de factuurdatum nog niet zijn opgehaald.

 Wilt u graag meer weten over de dia scannen service? Klik hier voor het informatie formulier...