Voordat u met scannen kunt beginnen

Goede voorbereiding is halve werk...

1. Selecteren
Voordat u verder ook maar iets met de dia's gaat doen is het vooraf uitsorteren een handeling die u later veel tijd gaat besparen. Het uitsorteren zelf kost natuurlijk ook tijd maar dit bespaart u later nog veel meer tijd bij het schoonmaken, op volgorde zetten en natuurlijk het inscannen zelf. Als u uw dia's laat scannen door een bedrijf dan bespaart u in de kosten van het laten scannen.

2. Reinigen
Als er vuil op uw kostbare dia's zit kunt u deze het beste schoonmaken met het middel PEC 12. Dit is een speciale reinigingsvloeistof die uw dia's niet aantast. U kunt dit gebruiken met PEC PAD doekjes die geen vezels (extra stof!) achterlaten op uw dia.

       
Schoonmaak set Perslucht Blaasbalg Antistatische kwast

Als uw dia's schoon zijn kunt u volstaan met het ontstoffen van de dia door deze met perslucht of een verfbrander te ontdoen van kleine stofjes. Met het blote oog zijn deze stofje vaak niet eens te zien op de dia zelf maar bij het inscannen worden deze stofjes enorm uitvergroot. Het ontdoen van stof dient u vlak voor het scannen te doen omdat uw dia's anders toch weer stof oppikken.

3. Op volgorde zetten
U kunt zelf de juiste volgorde voor het scannen bepalen. Wij houden bij het scannen de aangeleverde volgorde dan aan. De digitale fotobestanden krijgen een opeenvolgend nummer in de bestandsnaam. Per map of slede maken wij voor u een aparte directorie met daarin de foto's uit die map of slede. U kunt eventueel een nummer of omschrijving op elke slede zetten die wij dan gebruiken als omschrijving.

4. Juiste kant bepalen
U kunt het beste alle dia's met de gelijke zijde (glimmende of doffe kant) aan te bieden. Dit garandeerd het beste scanresultaat. Wij kunnen dit ook voor u doen, deze optie kost € 0,02 per dia.

5. Series bepalen
U kunt dia's bij elkaar groeperen in een serie zodat wij voor deze serie dia's een aparte map maken.

6. Verpakking voor verzending
Mocht u de dia's gaan versturen dan dient u natuurlijk de dia's goed gezekerd te verpakken. Meer informatie over het verpakken en opties voor verzending...

7. Het scannen kan beginnen...

 Wilt u graag meer weten over de dia scannen service? Klik hier voor het informatie formulier...